¿Qué quieres aprender?

ACTIVITATS AUXILIARS DE MAGATZEM

ACTIVITATS AUXILIARS DE MAGATZEM

Fundació Emi-manresa

Curso subvencionado para desempleados presencial

Manresa (Barcelona)


Gratis

Duración : 4 Meses

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Sedes

Localización

Fecha inicio

Manresa
Enero 2019

Objetivos

- Organizar, gestionar y controlar la distribución capilar de mercancías. - Organizar, gestionar y controlar las operaciones de transporte de larga distancia. - Colaborar en la optimización de la cadena logística con los criterios establecidos por la organización. - Comunicar en ingles con un nivel de usuario independiente en las relaciones y actividades de logística y transporte internacional

Requisitos

• Títol de batxiller o equivalent a efectes acadèmics • Certificat de professionalitat del mateix nivell del mòdul o certificat de professionalitat al qual es vol accedir. • Certificat de professionalitat de nivell 2 de la mateixa família i àrea professional al qual es vol accedir • Prova d’accés als cicles formatius de grau superior • Complir els requisits acadèmics d’accés als cicles formatius de grau superior • Prova d’aceso a la universitat per a majors de 25 anys

Temario completo de este curso

1. Estructura i tipus de magatzem. – Concepte i funcions del magatzem. – Tipologia de magatzems. ▪ Per tipus d'empresa i mida. ▪ Per tipus de mercaderies. ▪ Per funcions. – Disseny d'un magatzem. ▪ Plànol i distribució del magatzem. ▪ Disposició d'àrees. ▪ Zones de treball. – Flux de mercaderies al magatzem. ▪ Magatzem i cadena de subministrament. ▪ Concepte de flux de mercaderies intern. ▪ Entrades i sortides. ▪ Càrregues i descàrregues. ▪ Transbordament (cross-docking).
2. Operacions d'emmagatzematge. – Activitats de recepció. ▪ Molls de descàrrega. ▪ Documentació. – Activitats de col·locació i ubicació al magatzem. ▪ Situació al magatzem. ▪ Atenció i prevenció davant de moviment de mercaderies. – Agrupatge de mercaderies. ▪ Activitats d'agrupatge. ▪ Equips i eines. – Cross-docking. ▪ Concepte. ▪ Moviment intern dins del magatzem. – Expedició. ▪ Preparació de la càrrega per a l'expedició. ▪ Documentació d'expedició. – Aprovisionament de línies de producció. ▪ Concepte. ▪ Característiques de l'aprovisionament. ▪ Colls d'ampolla i proveïment.
3. Treball en equip a les operacions auxiliars d'emmagatzematge. – Equip de treball i treball en equip al magatzem. ▪ Interdependència en les relacions professionals del magatzem i operacions logístiques. ▪ Responsabilitat i interacció de l'operari del magatzem. ▪ Relacions amb els superiors jeràrquics. ▪ Relacions amb altres operaris. ▪ Relacions amb altres operadors externs a l'empresa. – Aplicació del concepte de treball en equip. ▪ Esperit d'equip. ▪ Sinergia.
– Identificació dels paràmetres per a una actuació professional integrada. ▪ Indicadors de qualitat del servei de magatzem. ▪ Integració d'hàbits professionals. – Seguretat i cooperació en l'ús de mitjans i en la realització d'activitats.
4. Documentació bàsica del magatzem. – L'ordre de treball. ▪ Elements fonamentals del document. ▪ Exemples. ▪ Errors documentals habituals. – Notes de lliurament. ▪ Elements fonamentals del document. ▪ Exemples. ▪ Errors documentals habituals. – L'albarà. ▪ Elements fonamentals del document. ▪ Exemples. ▪ Errors documentals habituals. – Full de comanda. ▪ Elements fonamentals del document. ▪ Exemples. ▪ Errors documentals habituals. – Llista de paqueteria. ▪ Elements fonamentals del document. ▪ Exemples. ▪ Errors documentals habituals. – Full de transport. ▪ Elements fonamentals del document. ▪ Exemples. ▪ Errors documentals habituals.
5. Equips de manutenció del magatzem. – Equip d'emmagatzematge. ▪ Prestatgeries: característiques. ▪ Tarimes: característiques. ▪ Rolls: característiques. – Unitats de manipulació i emmagatzematge de mercaderies. ▪ Tipologia i normalització de les unitats de manipulació. ▪ Paletització, instal·lació en contenidor i apiladores. – Equips i mitjans per a la protecció física de la mercaderia: envasos i embalatges. ▪ Precintes i equips de senyalització. – Equips i mitjans per al moviment de càrregues i mercaderies al magatzem. ▪ Transpalets: característiques. ▪ Carretons manuals i automotors: característiques. ▪ Apiladores: característiques.
6. Sistemes d'identificació, localització i seguiment de mercaderies. – Identificació, localització i seguiment de mercaderies. ▪ Necessitat i avantatges dels sistemes d'identificació i seguiment. ▪ Control informàtic de mercaderies. – Codificació i etiquetes. ▪ Tipus d'etiquetes. – Mitjans. ▪ Terminals de radiofreqüència: exemples d'ús. ▪ PDA: exemples.
▪ Lectors de barres: exemples. – Terminals portàtils i sistemes de reconeixement de veu.
7. Seguretat i prevenció a les operacions auxiliars d'emmagatzematge. – Riscos i accidents habituals al magatzem. – Adopció de mesures preventives. – Ordre i neteja al magatzem: entorns de treball segurs i saludables. – Hàbits de treball i activitats fonamentals. – Neteja: mètodes, equips i materials. – Normes bàsiques d'actuació en cas d'emergències i incendis.
8. Manteniment de primer nivell dels equips del magatzem. – Plans d'inspecció i manteniment dels equips del magatzem. ▪ Plans d'inspecció i manteniment: objecte, necessitat i obligatorietat. ▪ Períodes de garantia i instruccions del fabricant. ▪ Emmagatzematge prolongat: posada a punt. ▪ Seguretat i medi ambient. – Plans de manteniment en carretons. ▪ Vida útil d'un carretó: concepte. ▪ Unitats de tracció: motor tèrmic, elèctric. ▪ Tren de rodatge: en tricicle, sobre quatre rodes. ▪ Detecció d'anomalies bàsiques. ▪ Muntatge i desmuntatge de peces. ▪ Recanvis i operacions habituals de manteniment. – Recomanacions i mesures de prevenció dels carretons en entorns especials. ▪ Mercaderies perilloses. ▪ Grans volums.
Ver más

Preguntas a exalumnos (1)

Cuando podria empezar y donde dais las clases, yo vivo en Berga a 100 Km de Barcelonas. Es posible hacerlo on-lin ? Estoy desempleada

Hola, Sol. 

 

La dirección exacta es Avda. Ports d'Europa 100 - ZAL, en Barcelona. Con respecto a la posibilidad de hacerlo online, la información que tenemos en nuestra plataforma es que se realiza de manera presencial. No obstante, te invitamos a hacer click en "Pedir información" y el centro resolverá ésta y cualquier otra duda que puedas tener. 

 

¡Un saludo!