¿Qué quieres aprender?

L’Avaluació competencial a la classe de religió: eines i estratègies

L’Avaluació competencial a la classe de religió: eines i estratègies

Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona

Curso online


40

Duración : 2 Meses

El treball competencial que proposa el currículum actual ens comporta canvis en la forma d’aprendre, d’ensenyar i també d’avaluar. El curs d’avaluació competencial a la classe de religió vol ajudar als professors a fer una reflexió sobre l’avaluació, com a eina qualificadora i formadora de l’alumnat, on aquest esdevé el protagonista del seu propi aprenentatge. Així mateix, pretén proposar eines i estratègies que ajudin a implementar l’avaluació formadora/competencial a la classe de religió a primària i a secundària. També es treballaran els aspectes relacionats amb el disseny de proves competencials.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Objetivos

Reflexionar sobre l'avaluació com a part central del disseny i programació de les activitats d'aula. Compartir el significat de l'avaluació per a l'aprenentatge. Identificar els diferents tipus d’avaluació. Identificar les característiques de les activitats d'avaluació que serveixen per valorar l'assoliment de les competències. Conèixer eines i instruments d'avaluació per a la classe de religió. Dissenyar diferents instruments per a una avaluació competencial a l’àrea de religió.

A quién va dirigido

Aquest curs va dirigit als mestres i professorat de religió que cerquin una formació permanent, vulguin reciclar els seus coneixements o aprofundir en ells.

Temario completo de este curso

  • L’avaluació en el marc del currículum competencial
  • L’avaluació reguladora i l’avaluació qualificadora des de la visió competencial
  • Diferents tipus d’avaluació
  • Criteris i indicadors d’avaluació per a l’àrea de religió
  • Instruments d’avaluació per a l’àrea de religió
  • Disseny i elaboració d’activitats d'avaluació competencials, per a l’àrea de religió
Ver más