¿Qué quieres aprender?

Máster en Comunicación y crítica de arte

Máster en Comunicación y crítica de arte

Fundació UdG: Innovació I Formació

Máster presencial

Girona


5.000
IVA inc.

Duración : 2 Años

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Sedes

Localización

Fecha inicio

Girona

Temario completo de este curso

PRIMER ANY
– Mòdul I: Models teòrics de la crítica d’art.
Introducció als diferents models teòrics pet la crítica d’art, des del formalisme, l’hermenèutica, el postestructuralisme o l’estètica de la recepció, fins als estudis culturals i les teories de gènere o la teoria queer.

– Taller I: Escriptura periodística en l'àmbit de les arts.
Taller pràctic d'escriptura periodística orientada específicament al periodisme d'art, a partir de la pràctica en els diferents gèneres periodístics (informació, reportatge, crònica, entrevista, anàlisi, opinió...).

– Taller II: Escriptura d'assaig en l'àmbit de les pràctiques artístiques.
Taller pràctic, també a partir d'una exposició concreta, d'escriptura d'assaig, analitzant els diversos models, d'acord amb exemples concrets dels assagistes d'art més rellevants del panorama internacional.

– Taller III: Escriptura de crítica d'art.
Taller orientat al treball pràctic de mediació de les pràctiques artístiques a través de l'escriptura crítica, amb la voluntat de repensar la funció de la crítica a partir d'un cas concret d'una exposició rellevant. Atenció molt especial als diversos mitjans de la crítica d'art impresa i en línia.

Mòdul II: L'economia de la cultura (1): arts visuals, arquitectura i patrimoni.
Models i mecanismes dels mercats de la cultura més directament vinculats al món de l'art, des del col·leccionisme i el mecenatge fins al turisme cultural, passant pel món de les galeries, les fundacions privades, institucions i museus.
SEGON ANY

– Mòdul I: La comunicació cultural en l'àmbit de l'art.
Introducció als diferents àmbits de la comunicació cultural escrita, audiovisual i en xarxa, amb participació directa de professionals vinculats a la comunicació cultural de l’art en premsa, ràdio, televisió, revistes i editorials especialitzades, així com les noves formes de comunicació aparegudes amb les noves tecnologies de la informació.

– Taller I: Gabinets de comunicació en centres d'art. Estratègies i organització del treball en els gabinets de comunicació dels centres d’art, des dels fulls de premsa o de sala fins a l’elaboració dels catàlegs d’exposició, passant per l’organització dels processos de comunicació mediàtics.

– Mòdul II: La mediació en els centres d'art i la creació de públics.
Aquest mòdul respon a una necessitat creixent en els centres d’art: les estratègies planificades de mediació amb els diversos receptors i la creació dels públics. Es tracta de l’àmbit que, en el món de la comunicació d’art, més ha madurat i més s’ha modificat en els darrers anys, i un dels dominis que ofereixen més possibilitats i que més es reclama des dels àmbits professionals.
– Taller II: Eines i recursos informàtics per a la comunicació i la crítica d'art. Introducció al coneixement i l’ús de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació en el camp de l’art, a través d’internet i la producció de CD-Rom, així com d’altres mecanismes posats a l’abast amb les noves tecnologies.

– Mòdul III: Els mercats de la cultura (2): teatre, cinema i espectacles. Funcionament del mercat cultural, en una situació, com l’actual, en què les arts plàstiques i visuals participen, de forma hibridada, de la resta de pràctiques culturals.

Ver más