¿Qué quieres aprender?

Crítica de arte

Crítica de arte

Fundació UdG: Innovació I Formació

Postgrado presencial

Girona


2.500
IVA inc.
¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Sedes

Localización

Fecha inicio

Girona

Temario completo de este curso

Mòdul I: Models teòrics de la crítica d’art.
Introducció als diferents models teòrics pet la crítica d’art, des del formalisme, l’hermenèutica, el postestructuralisme o l’estètica de la recepció, fins als estudis culturals i les teories de gènere o la teoria queer.

- Taller I: Escriptura periodística en l'àmbit de les arts. Taller pràctic d'escriptura periodística orientada específicament al periodisme d'art, a partir de la pràctica en els diferents gèneres periodístics (informació, reportatge, crònica, entrevista, anàlisi, opinió...).

- Taller II: Escriptura d'assaig en l'àmbit de les pràctiques artístiques.
Taller pràctic, també a partir d'una exposició concreta, d'escriptura d'assaig, analitzant els diversos models, d'acord amb exemples concrets dels assagistes d'art més rellevants del panorama internacional.

- Taller III: Escriptura de crítica d'art.
Taller orientat al treball pràctic de mediació de les pràctiques artístiques a través de l'escriptura crítica, amb la voluntat de repensar la funció de la crítica a partir d'un cas concret d'una exposició rellevant. Atenció molt especial als diversos mitjans de la crítica d'art impresa i en línia.

Mòdul II: L'economia de la cultura (1): arts visuals, arquitectura i patrimoni.
Models i mecanismes dels mercats de la cultura més directament vinculats al món de l'art, des del col·leccionisme i el mecenatge fins al turisme cultural, passant pel món de les galeries, les fundacions privades, institucions i museus.

Ver más