¿Qué quieres aprender?

Avaluación del proceso de enseñanza

Avaluación del proceso de enseñanza

QID Consultors

Curso subvencionado presencial

Barcelona


Gratis

Duración : 15 Días

Elaborar pruebas de evaluación teórica

Analizar los principios fundamentales de evaluación.

Elaborar pruebas de evaluación practicas

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Sedes

Localización

Fecha inicio

Barcelona

Objetivos

Elaborar pruebas de evaluación teórica Analizar los principios fundamentales de evaluación. Elaborar pruebas de evaluación practicas

A quién va dirigido

Todas aquellas personas que quieran dedicarse a la formación

Temario completo de este curso

1. Avaluació en la formació per a l'ocupació aplicada a les diferents modalitats d'impartició. L'avaluació de l'aprenentatge: Concepte d'avaluació. Planificació de l'avaluació: agents interventors. Importància de l'avaluació. Mesurar i avaluar. Característiques tècniques del procés d'avaluació: sistematicitat, fiabilitat, validesa, objectivitat i efectivitat, entre d'altres. Modalitats d'avaluació en funció del moment, l'agent avaluador i la finalitat. Suport documental amb evidències de resultat (actes i informes, entre d'altres). L'avaluació per competències: Procediment per al reconeixement i l'acreditació de competències professionals: vies formals i no formals de formació i experiència professional.
2. Elaboració de proves per avaluar continguts teòrics. Avaluació d'aprenentatges simples: prova objectiva. Nivells de coneixement: taxonomia de Bloom. Taula d'especificacions. Tipus d'ítems: normes d'elaboració i correcció. Instruccions per a l'aplicació de les proves. Estructura de la prova objectiva: encapçalament, instruccions generals i instruccions específiques. Instruccions per a l'aplicació, la correcció i la qualificació de les proves. Avaluació d'aprenentatges complexos: exercici interpretatiu, proves d'assaig i proves orals, entre d'altres. Normes d'elaboració i correcció de proves d'aprenentatges complexos.
3. Disseny i elaboració de proves d'avaluació de pràctiques adaptades a la modalitat d'impartició. Criteris per elaborar pràctiques presencials i en línia. Criteris per corregir: Llistes de confrontació. Escales de qualificació: numèrica, gràfica i descriptiva. Fulls d'avaluació de pràctiques. Escales de Likert. Fulls de registre. Instruccions per aplicar les proves: alumnat i docents.
4. Avaluació i seguiment del procés formatiu d'acord amb la formació presencial i en línia. Establiment de criteris i indicadors d'avaluació. Aplicació de tècniques qualitatives i quantitatives de recollida d'informació. Normes d'elaboració i ús: Full de registre. Qüestionari: Full de seguiment. Informes de seguiment i avaluació de les accions formatives. Pla de seguiment: Elements. Característiques. Estratègies de millora i reforç. Control de qualitat i avaluació: eficàcia, efectivitat i eficiència.
Ver más