¿Qué quieres aprender?

CP Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials

CP Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials

Fundación Pere Tarrés

Curso subvencionado para trabajadores online


Gratis

Duración : 4 Meses

Amb aquest curs aprendràs a atendre a persones dependents en l'àmbit sociosanitari en la institució on es desenvolupi la seva actuació, aplicant les estratègies dissenyades per l'equip interdisciplinari competent i els procediments per mantenir i millorar la seva autonomia personal i les seves relacions amb l'entorn.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

A quién va dirigido

Es considerarà prioritària la participació en les accions formatives subvencionades de les persones que en algun moment de la pandèmia de la COVID19 (o sigui des del 13/03/2020) hagin estat en situació d’ERTO (no cal que ara hi estiguin) i els treballadors ocupats, però també hi podran participar un percentatge de persones desocupades.

Requisitos

Cumplir un dels requisits: - Títol de la ESO o d'EGB - Estar en possessió d'un certificat de professionalitat del mateix nivell del mòdul - Estar en possessió d'un certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional - Complir el requisit acadèmic d'accés als cicles formatius de grau mitjà o haver superat les proves d'accés - Superada la prova d'accés per a majors de 25 anys o i/o de 45 anys - Tenir els coneixements formatius o professionals suficients per poder aprofitar la formació.

Temario completo de este curso

C1: Identificar el model organitzatiu tipus i de funcionament d'institucions d'atenció social dirigides a col·lectius d'intervenció.
C2: Definir el procés de desenvolupament d'intervencions dirigides a cobrir activitats de la vida diària de les persones, potenciant la millora i/o el manteniment de l'autonomia.
C3: Establir la manera de participació en l'organització d'activitats sociosanitàries en una institució social explicant la col·laboració amb l'equip interdisciplinar.
C4: Adaptar i aplicar les tècniques d'higiene personal, analitzant les característiques dels usuaris, i identificant les condicions higièniques que ha de complir l'entorn dels mateixos.
C5: Adaptar i aplicar les tècniques de manteniment de l'ordre i de les condicions higiènico-sanitàries de l'entorn de l'usuari.
C6: Aplicar la tècnica de suport a l'ingesta a l'usuari, seguint les indicacions d'administració prescrites.
C7: Seleccionar i preparar els materials i instruments per facilitar l'observació i/o exploració dels usuaris, d'acord al protocol establert i a les indicacions del responsable del pla de cures.
C8: Aplicar procediments de neteja i desinfecció de materials i instruments d'ús comú en l'atenció higiènica i en la cura sanitària bàsica i descriure els processos de recollida de mostres.
C9: Executar les ordres de prescripció d'administració de medicació per via oral, tòpica i rectal, precissant el material que s'ha d'utilitzar en funció de la tècnica demanada.
C10: Efectuar les tècniques de trasllat, mobilització i acompanyament en la deambulació d'un usuari, en funció del seu grau de dependència.
C11: Descriure les tècniques bàsiques sanitàries d'urgències i de primers auxilis determinant la més adequada en funció de la situació.
C12: Aplicar tècniques i estratègies de suport i desenvolupament d'habilitats de relació social adaptades als col·lectius d'intervenció.
C13: Aplicar tècniques i estratègies per a l'acompanyament dels usuaris en el desenvolupament d'activitats.
C14: Determinar i seleccionar, en el context d'atenció a persones dependents, estratègies comunicatives per afavorir la relació social d'usuaris amb dificultats especials de comunicació, utilitzant els recursos disponibles i sistemes alternatius que procedeixin.
Ver más