¿Qué quieres aprender?

Oposiciones Cuerpo de Maestros Inglés

Oposiciones Cuerpo de Maestros Inglés

Bárcena Formación

Oposición online


130 /mes

Preparación de las distintas fases de la oposición a Cuerpo de Maestros Inglés: Temario, Supuestos Prácticos, Programación Didáctica y Unidades Didácticas.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Objetivos

Preparar el temario personalizado de la oposición. Aprender a desarrollar los supuestos prácticos propios de la especialidad. Preparar una programación didáctica y las Unidades Didácticas según normativa vigente. Exponer oralmente la programación didáctica. Desarrollar las técnicas de defensa oral de las Unidades Didácticas.

A quién va dirigido

Opositores que quieren superar con éxito las oposiciones al Cuerpo de Maestros en la Especialidad de Lengua Extranjera (Inglés).

Requisitos

Estar en posesión de la titulación correspondiente (Diplomatura en Magisterio o bien Grado en Educación Primaria o Educación Infantil).

Temario completo de este curso

INICIO: OCTUBRE (si se forma grupo).

TEMARIO (Orden Ministerial 09 de septiembre, 1993)

TEMA 1. La llengua com a comunicació: llenguatge oral i llenguatge escrit. Factors que en defineixen una situació comunicativa: emissor, receptor, funcionalitat i context.

TEMA 2. La comunicació a la classe de llengua estrangera: comunicació verbal i no verbal. Estratègies extralingüístiques: reaccions no verbals a missatges en diferents contexts.

TEMA 3. Desenvolupament de les destreses lingüístiques: comprensió i expressió oral, comprensió i expressió escrita. La competència comunicativa en anglès.

TEMA 4. Valoració del coneixement de les llengües estrangeres com a instrument de comunicació entre les persones i els pobles. Interès per la diversitat lingüística a través del coneixement d'una nova llengua i la seva cultura.

TEMA 5. Marc geogràfic, històric i cultural dels països de parla anglesa. Aplicació didàctica dels aspectes geogràfics, històrics i culturals més significatius.

TEMA 6. Aportacions de la lingüística a l'ensenyament de les llengües estrangeres. El procés d'aprenentatge lingüístic: semblances i diferència entre l'adquisició de la primera llengua escolar i de la llengua estrangera.

TEMA 7. La llengua estrangera oral. La complexitat de la comprensió del sentit global en la interacció oral: de l’audició a l'escolta activa i selectiva. La presa de paraula: de la reproducció imitativa a la producció autònoma.

TEMA 8. La llengua estrangera escrita. Aproximació, maduració i perfeccionament del procés de lectoescriptura. La comprensió lectora: tècniques de comprensió global i específica de texts. L'expressió escrita: de la interpretació a la producció de textos.

TEMA 9. Descripció del sistema fonològic de la llengua anglesa. Models i tècniques d'aprenentatge. Percepció, discriminació i emissió de sons, entonacions, ritmes i accents. La correcció fonètica.

TEMA 10. Els codis ortogràfics de la llengua anglesa. Relació so- grafia. Propostes per a la didàctica del codi escrit. Aplicacions de l'ortografia a les produccions escrites.

TEMA 11. Camps lèxics i semàntics en llengua anglesa. Lèxic necessari per a la socialització, la informació i l’expressió d'actituds. Tipologia d'activitats lligades a l'ensenyament i l'aprenentatge del lèxic a la classe de llengua estrangera.

TEMA 12. Elements essencials de morfosintaxi de la llengua anglesa. Estructures comunicatives elementals. Ús progressiu de les categories gramaticals a les produccions orals i escrites per millorar la comunicació.

TEMA 13. Història de l'evolució de la didàctica de les llengües estrangeres: dels mètodes de gramàtica traducció als enfocaments actuals.

TEMA 14. Mètodes i tècniques enfocats a l'adquisició de competències comunicatives. Fonaments metodològics específics de l'ensenyament de l'anglès.

TEMA 15. Èpoques, autors i gèneres literaris més adequats per a la seva aplicació didàctica a classe d'anglès. Tipologies de textos.

TEMA 16. La literatura infantil en llengua anglesa. Tècniques d'aplicació didàctica per accedir a la comprensió oral, iniciar i potenciar els hàbits lectors i sensibilitzar en la funció poètica del llenguatge.

TEMA 17. La cançó com a vehicle poètic i com a creació literària a la classe d'anglès. Tipologia de cançons. Tècniques d'ús de la cançó per a l'aprenentatge fonètic, lèxic i cultural.

TEMA 18. Funcions del joc i de la creativitat en l'aprenentatge de les llengües estrangeres. Definició i tipologia de jocs per a l'aprenentatge i el perfeccionament lingüístic. El joc com a tècnica lúdico-creativa d'accés a la competència comunicativa en llengua estrangera.

TEMA 19. Tècniques d'animació i expressió com a recurs per a l'aprenentatge de les llengües estrangeres. La dramatització de situacions de la vida quotidiana i la representació de contes, personatges, acudits, etc. El treball en grups per a activitats creatives. Paper del professor.

TEMA 20. L’àrea de llengües estrangeres en el currículum. Criteris a reflectir en el projecte educatiu de centre i en el projecte curricular de centre.

TEMA 21. La programació de l’àrea de llengües estrangeres: unitats de programació. Criteris per a la seqüència i temporització de continguts i objectius. Selecció de la metodologia que s’ha d’emprar en les activitats d'aprenentatge i d’avaluació.

TEMA 22. Variables a tenir en compte en l'organització de la classe de llengua anglesa: agrupació de l'alumnat, distribució de l'espai i temps, selecció de metodologies, paper del professor, etc.

TEMA 23. L'elaboració de materials curriculars per a la classe d'anglès. Criteris per a la selecció i ús dels llibres de text. Documents autèntics i documents adaptats: limitacions del seu ús. La col·laboració dels alumnes en el disseny de materials.

TEMA 24. Aspectes tecnològics i pedagògics de l’ús dels materials audiovisuals (el diari, la TV, el magnetòfon, el vídeo, etc.) L'ordinador com a recurs auxiliar per a l'aprenentatge i perfeccionament de les llengües estrangeres.

TEMA 25. El procés d'ensenyament i aprenentatge a la llengua estrangera centrat en l'alumne: fonaments i aplicacions. La identificació de les motivacions i actituds davant de la llengua anglesa. Aplicacions pràctiques.

Ver más