¿Qué quieres aprender?

Director d'activitats de lleure infantil i juvenil

Director d'activitats de lleure infantil i juvenil

Fundación Pere Tarrés

Curso online


250

Duración : 6 Semanas

Segons la 5a DIRECTRIU de l’any 2021, de la Direcció General de Joventut, òrgan regulador de les titulacions de Monitor/a i Director/a d'activitats de lleure Infantil i Juvenil. La part teòrica del curs podrà desenvolupar-se en format ON LINE. SEMPRE que es desenvolupin un mínim del 25% d'hores Síncrones, en format de videoconferència i/o sessions presencials. D’acord amb aquesta normativa i de moment, als nostres cursos de lleure es programaran 2 sessions síncrones a la setmana (videoconferències) d’assistència obligatòria i en horari de DISSABTES i DIUMENGES de 10 a 12,45h. L'entitat assignarà al curs 1 docent expert en lleure educatiu i social per tutoritzar i acompanyar l'alumnat. Estudia al teu ritme mitjançant l' AULA VIRTUAL amb un seguiment constant, i planificacions setmanals de tasques orientades pel tutor/a i amb una coordinació de formació per resoldre tots els dubtes i/o consultes. La durada del curs s'estableix entre la data d'inici i fi d'aquest. Les 120h de pràctiques caldrà realitzar-les PRESENCIALMENT, malgrat que s'estableixen algunes mesures flexibilitzadores pels mesos vinents, arran de la COVID-19, de les que s’informarà puntualment a l’alumnat en el transcurs del curs.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Objetivos

El curs de Director/a d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenil és la formació que prepara els alumnes per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil, que els capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu adreçats a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i per representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització de l’equip de monitors i monitores.

A quién va dirigido

Persones interessades en obtenir la Titulació de Director/a de lleure

Requisitos

Persones majors de 18 anys , amb interès o que estiguin treballant o col·laborant com director/a de lleure en colònies, centres, escoles, moviments educatius o altres institucions o programes, que vulguin obtenir la titulació corresponent, adquirir una formació global bàsica i que puguin acreditar, com a mínim, un dels dos requisits següents abans d’iniciar el curs: 1. Disposar del títol de monitor/a de lleure expedit per DGJ 2. Alumnes que simultàniament acreditin: a. Una titulació de Grau concreta b. Més 700 hores d'experiència professional en el llleure

Temario completo de este curso

Els continguts s’estructuren a partir de 4 mòduls formatius:
1. M1: Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius de lleure infantil i juvenil
2. M2: Processos grupals i educatius, en el lleure infantil i juvenil
3. M3: Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure
4. M4: Coordinació i dinamització de l’equip de monitors
Dels quatre mòduls, amb els requisits d’accés indicats pel curs, es convaliden automàticament els mòduls M2 i M3, quedant solament 200 hores d’etapa lectiva.
Els diferents mòduls del curs fan referència a més de la Normativa de Joventut, als que s’estableixen en el certificat de professionalitat de Direcció i Coordinació d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil de la família professional de serveis socioculturals i a la comunitat i formen part del Catàleg modular integrat de formació professional. Aquests permetran transmetre a l’alumnat les capacitats per aplicar-les a la seva pràctica educativa.
Ver más