¿Qué quieres aprender?

Atenció centrada en la persona

Atenció centrada en la persona

Fundación Pere Tarrés

Curso subvencionado para trabajadores a distancia


Gratis

Duración : 2 Semanas

Ja fa unes quantes dècades que els canvis en la societat ens han obligat a professionalitzar i especialitzar cada cop més l’atenció a les persones grans. La professionalització ha estat molt positiva però s’ha tendit excessivament a atendre a les persones grans segons un model medicoassistencial centrat en l’atenció a les necessitats i la patologia; model que actualment està començant a quedar desfasat.

El model d’Atenció Centrada en la Persona, neix per oferir un marc teòric a una atenció en la qual es prioritza la persona per sobre de la seva malaltia o discapacitat. I en el que conceptes com dignitat, autonomia, i identitat esdevenen claus en l’atenció a aquestes persones.

Aquest curs pretén capacitar a professionals de l’àmbit a entendre les línies bàsiques d’aquest nou model. També ofereix idees pràctiques per implementar-lo en la pràctica assistencial a les persones.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Objetivos

En aquest curs es promou el model d’atenció centrada en la persona en l’àmbit de l’atenció a persones amb dependència; coneixerem els aspectes clau d’una bona atenció centrada en la persona en un centre o servei assistencial, així com els conceptes claus i les eines i instruments facilitadors de la intervenció personalitzada i orientada a la persona.

A quién va dirigido

La formació va dirigida a totes aquelles persones, principalment treballadores en actiu, que treballen amb gent gran o persones amb discapacitat; educadors/es, treballadors/es socials, infermers, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, psicòlegs/ques, metges, gerocultors/es), que desitgin adquirir competències d’aquesta metodologia.

Requisitos

Una vegada realitzada la preinscripció cal enviar la següent documentació i informació per tal de formalitzar-la: - Fotocòpia del NIE/NIF - Indicar si sou treballadors en actiu. En cas afirmatiu, detallar el nom de l'empresa - Fotocòpia de la capçalera de la nòmina És important posar a l’assumpte del correu electrònic el CODI + NOM DEL CURS i el vostre NOM I COGNOMS. Un cop rebuda la documentació requerida, ens posarem en contacte amb vosaltres per tal de confirmar la inscripció al curs.

Temario completo de este curso

1. La valoració geriàtrica integral. Tipologia d’usuaris actual
2. Marc teòric de la “atenció centrada en la persona”
3. Personalització i autonomia. Les persones i els seus drets.
4. La intervenció psico-social en el marc de l'ACP
5. La participació: agents implicats.
6. La persona, la família, els professionals i la comunitat.
Ver más