¿Qué quieres aprender?

Estimulació de la memòria i les funcions cognitives en persones amb ...

Estimulació de la memòria i les funcions cognitives en persones amb transtorns neurocognitius

Fundación Pere Tarrés

Curso a distancia


85

Com podem promocionar l'estimulació en els trastorns neurocognitius? Aquesta acció formativa podràs conèixer el deteriorament de les funcions cognitives en les persones grans amb els trastorns neurocognitius i com podem fer tasques d'estimulació per a intentar mantenir, en la mesura del possible, les seves capacitats per a promocionar l' autonomia i el benestar de les persones que ho pateixen. Aquesta acció formativa ha estat dissenyada per Cristina Vidal; psicòloga i educadora social.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Objetivos

"- Coneixeràs el funcionament de la memòria com a funció cognitiva. - Sabràs diferenciar l'envelliment sa del patològic. - Coneixeràs diferents programes d'estimulació. - Aprendràs tècniques i activitats d'estimulació cognitiva."

A quién va dirigido

Professionals que treballen persones grans o alumnes que desitgen treballar en aquest grup d'edat.

Temario completo de este curso

Mòdul 1: La gent gran. - La vellesa i l'envelliment: significat. - Aspectes demogràfics. - Les característiques evolutives de l'envelliment. - La repercussió dels estereotips en la gent gran. Mòdul 2: La memòria i els processos psicològics. - Introducció als processos psicològics. - La memòria com un dels processos psicològics. - Funcions de la memòria. - L'evolució històrica de l'estudi de la memòria per entendre les teories explicatives. - L'arquitectura de la memòria. - El funcionament de la memòria. Mòdul 3: Envelliment patològic i la memòria. - Envelliment normal versus envelliment patològic. - Alteració cognitiva lleu. - Els trastorns neurocognitius: conceptualització i criteris diagnòstics. - Epidemiologia. - Classificació dels trastorns neurocognitius. - Diagnòstic dels trastorns neurocognitius. - La malaltia d'Alzheimer. - El trastorn neurocognitiu vascular. - Degeneració del lóbul frontotemporal. - El trastorn neurocognitiu de Parkinson. Mòdul 4: L'estimulació de la memòria i les funcions cognitives. - L'estimulació: definició. - Programes d'estimulació en persones amb trastorns neurocognitius. - Tècniques basades en l'estimulació. - Aspectes a tenir en compte alhora de planificar un taller d'estimulació per a persones amb trastorns neurocognitius. - Principis bàsics per confeccionar un taller d'estimulació amb persones amb trastorns neurocognitius.
Ver más