¿Qué quieres aprender?

Monitor/a de menjador: Especialista en menjadors escolars

Monitor/a de menjador: Especialista en menjadors escolars

Fundación Pere Tarrés

Curso a distancia


160

"El Curs de Monitor/a de menjador: Especialista en menjadors escolars prepara a l'alumnat per intervenir, de manera educativa, en activitats de lleure infantil i juvenil en l'estona del migdia.

L'objectiu és capacitar als i les participants en la dinamització i avaluació d'activitats de lleure en el marc del menjador escolar mitjançant l'aplicació de les tècniques específiques d'animació grupal, amb una incidència explícita en l'alimentació, les al·lèrgies i les intoleràncies provinents dels aliments."

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Objetivos

"Tenir coneixement de la normativa que regula l'organització i funcionament del menjador escolar. Conèixer els aspectes psicopedagògics i d'organització d'activitats del lleure específics pel temps de menjador. Saber les funcions de la monitora i del monitor dins el menjador escolar. Adquirir coneixements de bones pràctiques d'alimentació així com també de les tècniques de prevenció per evitar la reaccions al·lèrgiques. Ser capaç de proposar activitats lúdiques i educatives a l'estona del migdia"

A quién va dirigido

Persones vinculades o que volen desenvolupar-se professionalment en l'entorn del menjador escolar.

Temario completo de este curso

Mòdul 1: COM FER DEL MENJADOR UN ESPAI EDUCATIU? - Història del servei de menjador. - Valors del lleure educatiu, plantejament educatiu, objectius educatius i mitjans educatius. - Marc legal i laboral del menjador escolar. Mòdul 2: ETS O FAS DE MONITOR/A DE MENJADOR? - Requeriments i Funcions de les monitores i monitors de menjador escolar. - Estils educatius de les monitores i monitors de menjador escolar. - Treball en equip de les monitores i dels monitors de menjador escolar. Mòdul 3: ETS CONSCIENT COM ET COMUNIQUES AMB ELS INFANTS I ADOLESCENTS? - Pautes de convivència. i atenció a la diversitat. - Tècniques de modificació de la conducta (Reforç/Càstig/Extinció). - Atenció, concentració, motivació i memòria. - Emocions i sentiments. - Autonomia, independència i llibertat. Mòdul 4: EDUCAR AMB FANTASIA. T'ATREVEIXES? - Centre d'interès. - Hàbits quotidians. - Activitats i dinàmiques. Mòdul 5: SABIES QUE ETS MODEL D'EXEMPLE D'HABITS DE VIDA SALUDABLE? - La monitora i el monitor de menjador escolar com a agent de salut. - Hàbits de vida saludable. - Alimentació. - Son i Descans. - Higiene. - Activitat física i psíquica. Mòdul 6: HEM TINGUT UN ACCIDENT AL MENJADOR! QUÈ FEM? - Riscos i prevenció. - Tipologies. - Reaccions. - Prevenció i Primers auxilis. - Ferides, sagnats i hemorràgies. - Lesions i contusions. - Obstruccions de les vies aèries. - PAS - Documentació (Fitxes mèdiques i farmaciola). Mòdul 7: QUAN ELS INFANTS JUGUEN, APRENEN? - Característiques. - Models d'organització. - Classificació, Metodologia, Espais i Temps. - Memòria lúdica i la Fitxa de joc. Mòdul 8: QUINA RELACIÓ PODEM ESTABLIR ENTRE CREATIVITAT I EDUCACIÓ? - Art i educació. - Cognició vs. Emoció. - Procés vs. Producte. - Individualitat vs. Col·lectivitat. - Capitalització vs. Socialització. - Cançons, Cançoner i Danses. - Contes i Cinema. - Plàstica.
Ver más