¿Qué quieres aprender?

ORIENTACIÓN LABORAL

ORIENTACIÓN LABORAL

QID Consultors

Curso subvencionado presencial

Barcelona


Gratis

Duración : 10 Días

Aprender analizar a cada individuo, para saber promocionar sus fortalezas, teniendo claro sus imperfecciones.

Una vez analizado, conocerás las herramientas y estrategias profesionales para poder buscar empleo de una manera más efectiva y que encaje con sus virtudes.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Sedes

Localización

Fecha inicio

Barcelona

Objetivos

- Aprender analizar el perfil profesional - Estrategias y herramientas profesionales para búsqueda de empleo - Innovación -

Temario completo de este curso

1. Anàlisi del perfil professional. El perfil professional: Caràcter individualitzat del procés d'orientació. Característiques personals. Formació. Experiència professional. Habilitats i actituds. El context sociolaboral: Característiques: exigències i requisits. Tendències del mercat laboral. Professions emergents: jaciments d'ocupació. Modalitats d'ocupació: tipus de contracte, l'autoocupació i treball a distància. Itineraris formatius i professionals.
2. La informació professional. Estratègies i eines per a la recerca de feina. Canals d'informació del mercat laboral: INE, observatoris i portals d'ocupació, entre d'altres. Agents vinculats amb l'orientació formativa i laboral, i intermediaris laborals: SEPE, serveis autonòmics d'ocupació, tutors d'ocupació, OPEA (orientació professional per a l'ocupació i l'autoocupació), gabinets d'orientació, ETT, empreses de selecció, serveis d'assessorament, assessories i agències de desenvolupament, entre d'altres. Elaboració d'una guia de recursos per a l'ocupació i la formació. Tècniques de recerca de feina: Carta de presentació. Currículum: currículum europeu. Agenda de recerca de feina. Canals d'accés a informació: Web: portals. Xarxes de contactes. Altres. Processos de selecció: Entrevistes. Proves professionals.
3. Qualitat de les accions formatives. Innovació i actualització docent. Processos i mecanismes d'avaluació de la qualitat formativa: Plans anuals d'avaluació de la qualitat. Propostes dels docents per millorar l'acció formativa. Indicadors d'avaluació de la qualitat de l'acció formativa. Centres de referència nacional. Perfeccionament i actualització tecnicopedagògica dels formadors: plans de perfeccionament tècnic. Centres integrats de formació professional. Programes europeus i iniciatives comunitàries.
Ver más