¿Qué quieres aprender?

PROGRAMACIÓN DIDÁCTICA

PROGRAMACIÓN DIDÁCTICA

QID Consultors

Curso subvencionado presencial

Barcelona


Gratis

Duración : 15 Días

Todas aquellas acciones enfocadas a transformar los objetivos e intenciones educativas generales en propuestas concretas, dirigidas a un grupo clase específico, forman parte de lo que se conoce como programación didáctica.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Sedes

Localización

Fecha inicio

Barcelona

Objetivos

Los objetivos de la programación didáctica son los resultados que esperamos lograr una vez completado el proceso de aprendizaje. Son parte esencial tanto de la programación como de sus unidades. Lograr que un alumno debe alcanzar al finalizar una etapa del proceso educativo. Desde la implementación de la LOMLOE, están vinculados a la adquisición de competencias claves y competencias específicas

A quién va dirigido

Ayudar y orientar a los profesores en el desarrollo de su labor de enseñanza en el aula

Temario completo de este curso

1. Estructura de la formació professional. Sistema nacional de les qualificacions: Catàleg nacional de qualificacions i formació modular, nivells de qualificació. Subsistema de formació professional reglada: Programes de qualificació professional inicial i cicles formatius: característiques, destinataris i durada. Subsistema de la formació professional per a l'ocupació: característiques i destinataris. Formació de demanda i oferta: Característiques. Programes formatius: estructura del programa. Projectes formatius en la formació en alternança amb l'ocupació: estructura i característiques.
2. Certificats de professionalitat. Certificats de professionalitat: característiques i vies d'adquisició. Estructura del certificat de professionalitat: perfil professional o referent ocupacional, formació del certificat o referent formatiu, prescripcions dels formadors i requisits mínims d'espai, instal·lacions i equipament. Formació professional i en línia. Programació didàctica vinculada a la certificació professional.
3. Elaboració de la programació didàctica d'una acció formativa en la formació per a l'ocupació. La formació per competències. Característiques generals de la programació d'accions formatives. Els objectius: definició, funcions, classificació, formulació i normes de redacció. Els continguts formatius: conceptuals, procedimentals i actitudinals. Normes de redacció. Funcions. Relació amb els objectius i la modalitat de formació. Seqüenciació. Actualització i aplicabilitat. Les activitats: tipologia, estructura, criteris de redacció i relació amb els continguts. Dinàmiques de treball en grup. Metodologia: mètodes i tècniques didàctiques. Característiques metodològiques de les modalitats d'impartició dels certificats de professionalitat. Recursos pedagògics, relació de recursos, instal·lacions, bibliografia, annexos: característiques i descripció. Criteris d'avaluació: tipus, moment, instruments, ponderacions. Observacions per revisar, actualitzar i millorar la programació.
4. Elaboració de la programació temporalitzada de l'acció formativa. La temporalització diària: Característiques: organització, flexibilitat i contingut. Estructura. Seqüenciació de continguts i concreció d'activitats. Elaboració de la guia per a les accions formatives, per a la modalitat d'impartir formació en línia.
Ver más