¿Qué quieres aprender?

Història del Món

Història del Món

UPF -Universidad Pompeu Fabra

Máster presencial

Barcelona


3.301
IVA inc.

Duración : 1 Año

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Sedes

Localización

Fecha inicio

Barcelona
Noviembre 2017

Objetivos

L'objectiu central del màster és proporcionar una formació teòrica i metodològica en història del món. Això inclou: - Analitzar la història dels mecanismes de poder polític en els imperis, els estats, les nacions i les colònies d'Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia. - Explorar com s'han manifestat en diverses èpoques i llocs fenòmens globals com ara la fam, el genocidi, les diàspores, la migració, l'esclavitud, la guerra... - Interpretar les cultures i les identitats pel que fa a la família, la religió, el sexe, l'ètnia, la raça, la classe, la nació i l'estat. - Contextualitzar la "globalització" (i la cooperació i la competència global) en un marc comparatiu i transnacional. - Adquirir les habilitats interdisciplinàries necessàries per analitzar la política, l'economia, la cultura i les relacions internacionals en societats diverses des de la perspectiva de la llarga durada (longue durée). - Adquirir habilitats en l'expressió escrita i oral, així com en l'exploració de fonts primàries i secundàries.

A quién va dirigido

El màster en Història del Món s'adreça ​​a qualsevol persona amb una titulació universitària superior que estigui interessada a ampliar els seus coneixements sobre les arrels històriques de les societats actuals o que vulgui aprendre a pensar històricament el món present. Particularment, els estudiants que hagin cursat estudis universitaris en l'àmbit de les humanitats o de les ciències socials (història, humanitats, periodisme, sociologia, economia...) trobaran en aquest màster una oferta docent que els permetrà aprofundir en aquestes àrees, partint d'una aposta interdisciplinària.

Requisitos

Títol universitari oficial de grau i expedient acadèmic de la formació oficial acreditada amb la nota mitjana de la universitat d'origen. Els àmbits acadèmics de la titulació han de ser: humanitats, història, geografia, història de l'art, filosofia, economia, administració i direcció d'empreses, relacions laborals, ciències polítiques, antropologia, educació i pedagogia, periodisme, comunicació audiovisual, psicologia, sociologia, llengües o literatures. Consulta a la web del màster els requisits específics d'admissió.

Temario completo de este curso

Teories i Mètodes
Temes i Narratives
Tendències Actuals
Arqueologies del Colonialisme en l'Època Moderna i Contemporània
La Construcció de l'Estat
Diàspores
Etnografies i Trobades Culturals
La Formació i Desintegració dels Imperis en el Món Modern i Contemporani
La Fam al Món
Imperis, Migracions i Colònies en el Món Antic
Nació i Nacionalismes
Persecucions Ètniques i Genocidi en el Món Contemporani
Colonització i Descolonització a l'Àsia del Sud
Cultures Globals en el Món Mediterrani
Esclavitud i Món Atlàntic
Europa Contemporània Davant la Globalització
Europa i el Món Islàmic
Europa i les Noves Europes
Europa i el Món Islàmic
Història Contemporània de la Xina
El Llegat Colonial a l'Amèrica Llatina
Treball de Fi de Màste
Ver más