¿Qué quieres aprender?

Màster en Readaptació a l'Activitat Física i la Competició Esportiva

Màster en Readaptació a l'Activitat Física i la Competició Esportiva

UDG - Universitat de Girona.

Máster presencial

Salt (Girona)


Precio a consultar

Els factors de risc de lesió i la mateixa incidència lesiva en l’esport són cada vegada més importants. Cal tenir en compte també que en l’àmbit laboral hi ha molta gent que pateix una lesió i no rep l’atenció especialitzada necessària per poder recuperar les capacitats prèvies a aquesta lesió. Amb aquest màster es pretén oferir una formació específica per a l’exercici professional en l’àmbit de la readaptació esportiva postlesió, centrada en el desenvolupament de plans de prevenció, propostes de readaptació en lesions específiques, valoració i control del procés; així com la iniciació en tasques investigadores en aquest àmbit de la readaptació.

Tot i no ser un objectiu central del màster, els coneixements adquirits també es poden aplicar a la readaptació laboral.

Després de 8 edicions de recorregut i evolució formativa segons l’experiència acadèmica acumulada, el Màster en Readaptació a la Activitat Física i la Competició Esportiva passa de ser un títol propi de la UdG a esdevenir un màster oficial.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Sedes

Localización

Fecha inicio

Salt
Septiembre 2024

Objetivos

- Formar l’estudiant en les ciències de l’esport orientades a entendre el procés de readaptació d’un esportista lesionat. - Proporcionar les diferents vessants del coneixement teòric i pràctic per poder desenvolupar de manera completa el procés de readaptació d’un esportista. - Formar l’estudiant en la capacitat de cerca i anàlisi de les bases de dades vinculades a les ciències de l’esport. - Reflexionar críticament sobre el coneixement relacionat amb la readaptació a la competició d’un esportista. - Tenir capacitat per dur a terme una revisió bibliogràfica relacionada amb l’actualització del procés de readaptació i redactar un projecte que hi estigui vinculat. - Reconèixer els diferents mecanismes lesius en l’esport. - Conèixer les característiques d’una lesió en relació amb el seu entorn lesiu, la seva incidència i la seva gravetat. - Conèixer i identificar els factors de risc existents en la readaptació a la competició. - Entendre des del punt de vista socioafectiu el procés lesiu d’un esportista i tenir-lo en compte a l’hora d’interactuar-hi. - Tenir capacitat d’entendre, valorar i controlar el procés de readaptació mitjançant variables de diferents sistemes de valoració. - Analitzar les particularitats de cada lesió i de les diferents modalitats esportives en la construcció d’un model de readaptació esportiva. - Saber planificar i programar un model de readaptació esportiva per a un àmbit determinat. - Tenir capacitat per executar des del punt de vista tècnic i pràctic el procés de readaptació a la com-petició esportiva i a l’activitat física orientada a la salut. - Prevenir lesions en l’activitat física i l’esport.

A quién va dirigido

Llicenciats o graduats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, fisioterapeutes o metges que vulguin especialitzar-se en una àrea emergent com és la readaptació a la competició esportiva o l’activitat física relacionada amb la salut.

Requisitos

Titulats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i / o Fisioteràpia i / o Medicina segons el seu expedient acadèmic i currículum, en cas que la demanda de places superi l’oferta fixada (45 alumnes).

Temario completo de este curso

Programa:

  • Fonaments de la readaptació a l’activitat física i la competició esportiva
  • Patologia, fisiopatologia i mecanisme lesiu
  • Incidència lesiva i factors de risc de lesió
  • Psicologia en l’esportista en procés de recuperació
  • Valoració i control del procés de readaptació
  • Planificació i programació
  • Aplicació de la readaptació a l’activitat física i la competició esportiva
  • Bases metodològiques aplicades a la investigació
  • Metodologia aplicada a la readaptació


Treball final de màster

Ver más