¿Qué quieres aprender?

Educació Inclusiva: dislèxia

Educació Inclusiva: dislèxia

Fundación Pere Tarrés

Curso a distancia


Gratis

"Per poder realitzar correctament la preinscripció a aquest curs, cal emplenar i adjuntar el document “Annex I” en fer la petició de matricula.



El document en PDF, que pots descarregar a continuació, cal escanejar-lo degudament emplenat i signat validant la capçalera amb les dades del curs al qual es fa la preinscripció."

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Objetivos

"- Dotar als professionals d'elements que permetin el treball efectiu a l'aula amb alumnes amb dislèxia. - Conèixer i reflexionar sobre les dificultats d’aprenentatge que tenen els alumnes dislèxics i aplicar estratègies d’intervenció a l’aula per tal de millorar el procés d’aprenentatge dels alumnes amb aquest tipus de problemàtica. - Reconèixer el concepte de dislèxia i diferenciar-lo d’altres de simila, conèixer el concepte des del punt de vista teòric i descriure els conceptes de dislèxia, disgrafia i disortografia. - Informar sobre les diverses formes d’identificar els estudiants amb dislèxia en els diferents rangs d’edat: reconèixer les característiques denen dislèxic. - Efectuar un bon diagnòstic mitjançant el reconeixement de les principals característiques que presenta el nen dislèxic. - Dotar de recursos als professors per donar suport als estudiants amb dislèxia a l’aula. - Aplicar els mitjans adequats per tal d’afavorir l’aprenentatge dels nens dislèa - Reconèixer les noves tècniques d’intervenció per tractar les dificultats de la lectoescriptura."

A quién va dirigido

Aquest curs està dirigit prioritàriament a treballadors en actiu. S'admeten a persones autònomes. Cal indicar-ho a la pestanya de col·lectiu i facilitar les dades de l'empresa correctament. Queden excloses persones amb contracte inclòs en l'àmbit d'aplicació dels acords de formació de les administracions públiques i que cotitzen a la Seguretat Social en concepte de formació professional per a l'ocupació.

Requisitos

Aquesta formació està subvencionada i es dóna prioritat als treballadors en actiu.

Temario completo de este curso

MÒDUL 1. Concepte de dislèxia. 1.1. Concepte de dislèxia, disgrafia i disortografia 1.2. Bases neurològiques dels trastorns d’aprenentatge en la lectoescriptura i càlcul (LEC) MÒDUL 2. Característiques del nen dislèxic. 2.1. Història familiar de problemes dislèxics (pares, germans, altres familiars) 2.2. Retard a aprendre a parlar amb claredat 2.3. Confusions en la pronunciació de paraules que s'assemblen per la seva fonètica 2.4. Nens fins a 9 anys. Particular dificultat per a aprendre a llegir i escriure 2.5. Nens entre 9 i 12 anys. Continus errors en lectura, llacunes en comprensió lectora. 2.6. Nens majors de 12 anys. Tendència a l'escriptura descurada, desordenada, en ocasions incomprensible. MÒDUL 3. Diagnòstic de la dislèxia. 3.1. Detecció de la dislèxia: símptomes. 3.2. Identificació, avaluació i diagnòstic dels trastorns d’aprenentatge de LEC 3.3. Avaluació global i interdisciplinària. 3.4. Informe especialitzat. MÒDUL 4. Intervenció en dislèxia. 4.1. Dificultats d’aprenentatge i mètodes pràctics a aplicar 4.2. Dificultats d’aprenentatge i atenció precoç 4.3. Recursos dins de l’aula 4.4. Recursos d’internet 4.5. Estudi de casos 4.6. Endarreriment del llenguatge 4.7. Trastorns de LEC 4.8. Atenció precoç dels trastorns de LEC 4.9. Recursos d’Internet 4.10. Estudis de casos MÒDUL 5. El paper dels pares en el tractament de la dislèxia. 5.1. La família com a element de suport emocional i social 5.2. Desenvolupament de l’autoestima.
Ver más